Myndigheter tecknar onödiga personförsäkringar

Kammarkollegiet har noterat att myndigheter beställer enskilda försäkringar som kan vara onödiga eftersom samlingsförsäkringar redan finns tecknade. Därför är det viktigt att se över era försäkringar.

Som ett komplement till att ni arbetar aktivt med riskhantering är det också viktigt att säkerställa att ni har rätt försäkringsskydd och kunskap om vilka försäkringar som finns tecknade. När det gäller personförsäkringar kan det vara klokt att se över om fler samlingsförsäkringar kan tecknas.

Kammarkollegiet har noterat att myndigheter beställer enskilda försäkringar som kan vara onödiga eftersom samlingsförsäkring redan finns tecknad för organisationen. Det finns även återkommande beställningar som skulle kunna undvikas om ni som myndighet istället tecknar en samlingsförsäkring.

En samlingsförsäkring löper på årsbasis, vilket innebär att Kammarkollegiet gör en förlängning varje år. Det här valet av försäkring kan vara bra om studieresor sker kontinuerligt och för att er myndighet inte ska behöva teckna en enskild försäkring vid varje tillfälle. På så vis säkerställer ni att de som ska på studieresa är försäkrade och att ingen person missas.

Information kring samlingsförsäkringen finner du här Länk till annan webbplats..

För frågor kring vilka försäkringar ni har eller om ni vill ha mer information, vänligen kontakta oss via forsakringsbestallning@kammarkollegiet.se

Sidan senast uppdaterad: 2023-03-15